Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα εκτάκτως ο πρωθυπουργός

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα εκτάκτως ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο των ηγετών της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη. Ο κ. Παπανδρέου πριν αναχωρήσει για τη γαλλική πρωτεύουσα θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα έχει επίσης ως αντικείμενο τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, η έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, το οποίο συνεκλήθη μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.
Τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εκπροσώπησαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην του ΚΚΕ, που δεν συμμετέχει, ήταν οι εξελίξεις στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή της Β. Αφρικής, καθώς και τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης στην Αθήνα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου.
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες με πρωτοβουλία του, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζήτησαν τις εξελίξεις στο ζήτημα της Λιβύης. Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, ο Πρωθυπουργός, λόγω των εξελίξεων στην Ιαπωνία, είχε τη δυνατότητα, έστω και επ ολίγων, να επαναλάβει στον κ. Erdoğan τις θέσεις της χώρας μας στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας και την αντίθεση της Ελλάδας στη χρήση της. Επίσης, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης, Al-Baghdadi Ali Al-Mahmoudi. Ο Πρωθυπουργός επισήμανε στον Λίβυο ομόλογό του την ανάγκη άμεσης εφαρμογής του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, και ιδιαιτέρως την απαίτηση όλων να τερματιστεί η βία και να υπάρξει ομαλή διέξοδος από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: