Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Πάνω από $6 δισεκατ. το κόστος των αποζημιώσεων στην Ιαπωνία

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Γιοσιχίκο Νόντα, δήλωσε ότι θα παρακολουθεί πλέον στενά τις κινήσεις της χρηματαγοράς, μετά την ανέλιξη του γιέν σε ιστορικό υψηλό, όλων των εποχών, έναντι του δολαρίου.
" Οι κινήσεις της αγοράς, διακρίνονται από νευρικότητα, εν μέσω φημολογίας και ενώ έτσι αδυνατίζει το εμπόριο και οι εξαγωγές ", ανέφερε ο Νόντα στους δημοσιογράφους.
" Θα παρακολουθήσω στενά τις κινήσεις στην αγορά σήμερα ", προσέθεσε.
Ο Ιάπωνας ΥΠΟΙΟ, αρνήθηκε να σχολιάσει όσα ακούγονται περί παρέμβασης ξένου συναλλάγματος στην εγχώρια αγορά, απέρριψε όμως το ενδεχόμενο η αλματώδης άνοδος του νομίσματος της χώρας σε σχέση με το αμερικανικό, που δυσχεραίνει τις εξαγωγές και προκαλεί ύφεση του ρυθμού ανάπτυξης,να οφείλεται στο μαζικό επαναπατρισμό κεφαλαίων από τις Ιαπωνικές Ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να καλύψουν τα ιλιγγιώδη ποσά των αποζημιώσεων από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που επακολούθησε.
Υπολογίζεται ότι για τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία της Παρασκευής, οι ασφαλιστικές θα κληθούν να αποζημιώσουν συμβόλαια ζωής και όχι μόνον, αξίας μεγαλύτερης των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο κ.Γιοσάνο δήλωσε εντούτοις, την Πεμπτη, ότι υπάρχουν κεφάλαια αρκετά εντός της χώρας για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.
πηγή: ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: