Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Με δωρεά ωαρίων και σπέρματος...μητέρα στα 63!

Με τη δύναμη της θέλησης μπορείς να καταφέρεις τα πάντα! Αυτό απέδειξε μια 63χρονη γυναίκα που πραγματοποίησε το όνειρο της αποτελώντας επίσημα τη μεγαλύτερη γυναίκα που έφερε στη ζωή ένα μωράκι στις Κάτω Χώρες.
H 63χρονη μητέρα και δικηγόρος έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι με καισαρική τομή, τη Δευτέρα (21.03) και όπως δήλωσε στην ολλανδική τηλεόραση, η μητρότητα ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες της. Η διαδικασία της γονιμοποίησης πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια δωρεάς ωαρίων και σπέρματος, όπως ανέφεραν την Τετάρτη (23.03) τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Μάλιστα, αναφέρει πως γνωρίζει όλες τις συνέπειες για τη διαφορά ηλικίας που έχει με τη νεογέννητη κόρη της αλλά είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει. «Ελπίζω να χαρώ μαζί με την κόρη μου πολύ χρόνο!»,δήλωσε.
Στην Ολλανδία το όριο ηλικίας για τη γέννηση ενός μωρού είναι τα 45 έτη δεδομένου ότι μετά την ηλικία αυτή «υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για την υγεία» της μητέρας και του παιδιού, όπως υψηλή πίεση αίματος, διαβήτης και πρόωροι τοκετoί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει καθηγητής Ιατρικής του Ιατρικού Πανεπιστημιακού κέντρου στη Nijmegen.
Το ρεκόρ της μεγαλύτερης γυναίκας που έφερε στον κόσμο ένα παιδί στην Ολλανδία ήταν τα 57 έτη. Πλέον όμως το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε από την 63χρονη.
Και στις δύο περιπτώσεις οι γυναίκες υποβλήθηκαν σε ανάλογες θεραπείες γονιμότητας στην Ιταλία, στην κλινική του ιταλικής καταγωγής γυναικολόγου Severino Antinori.
πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: