Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

2012...θα φανεί το φως στο τέλος του τούνελ

Το 2012 προσδιόρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ως το έτος στο οποίο η χώρα θα έχει μπει στον δρόμο προς την ανάπτυξη και τότε θα φανεί το φως στο τέλος του τούνελ.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής την χαρακτήρισε κρίσιμη και κρατώντας κάποιες επιφυλάξεις ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά θα επιβεβαιωθούν και θα επισημοποιηθούν οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου, τις οποίες χαρακτήρισε θετικές για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στις συγκεντρώσεις μικρών ομάδων πολιτών που αποδοκιμάζουν κυβερνητικά και άλλα πολιτικά στελέχη. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για προσπάθεια περιχαράκωσης και αποκοπής της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ από την κοινωνία και την καθημερινή επαφή με τον πολίτη και τα προβλήματά του. Θα επιμείνουμε και θα είμαστε καθημερινά κοντά στον πολίτη με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, θα συνομιλούμε μαζί του και από κοινού θα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Προβληματισμός εκδηλώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου -ενόψει και της κατάθεσης νομοσχεδίου που θα αφορά την παροχή εγγυήσεων προς τις τράπεζες- γύρω από την ρευστότητα που διοχετεύουν οι τράπεζες στην πραγματική οικονομία. Ο προβληματισμός εστιάζεται στον τρόπο διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά από τα πιστωτικά ιδρύματα και στην διαπίστωση ότι "όλοι πρέπει να συναισθανθούν τις ευθύνες τους".
Σε κάθε περίπτωση και με παρέμβαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, τονίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση γύρω από το ζήτημα αυτό, ενώ το νομοσχέδιο θα κατατεθεί κατ' αρχήν.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργικό συμβούλιο συναίνεσε στο να δοθούν εγγυήσεις, υπό την προϋπόθεση, προτού να κατατεθεί το τελικό σχέδιο νόμου, να έχουν τεθεί από την κυβέρνηση συγκεκριμένοι όροι που η ίδια θα έχει διαμορφώσει.
Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα οδηγούσε πιθανότατα στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου στο Γερμανικό περιοδικό Stern.

Δεν υπάρχουν σχόλια: