Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 20.000

Με μεγάλες δυσκολίες συνεχίζονται οι προσπάθειες των ειδικών στην Ιαπωνία για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο κεντρικό πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, ενώ νεότερες εκτιμήσεις των ιαπωνικών Αρχών κάνουν λόγο για περισσότερα από 20.000 θύματα από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε.Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA )ανακοίνωσε ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόψουν τις πωλήσεις τροφίμων από τη Φουκουσίμα.

Η εταιρία η οποία διαχειρίζεται τον κεντρικό πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Φουκουσίμα ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτιμά πως θα είναι «δύσκολο» να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα αριθμός 2, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο την Tokyo Electric Power Co. (Tepco).
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προσπάθεια και την ελπίδα ότι η ηλεκτροδότηση «θα έχει αποκατασταθεί ως τις 18:00» (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Μηχανικοί έχουν συνδέσει καλώδια στους αντιδραστήρες αριθμός 1 και 2 και ήλπιζαν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση μέσα στην ημέρα ώστε να τροφοδοτούν τους αντιδραστήρες με νερό για να ψύχονται, όπως και στους αντιδραστήρες αριθμός 3 και 4. Ωστόσο η IAEA του ΟΗΕ εξέφραζε επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα είναι δυνατόν τα συστήματα ψύξης να επαναλειτουργήσουν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: