Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Windows 8 με επιλογή πολλαπλών τύπων εκκίνησης

Τον Ιανουάριο η Microsoft υπέβαλλε μία πατέντα η οποία φαίνεται να ταυτίζεται με το Direct Experience Mode, μια δυνατότητα που φημολογείται από τον περασμένο Αύγουστο ότι θα ενσωματώνουν τα επερχόμενα Windows 8.

Το Direct Experience Mode θα δίνει τη δυνατότητα επιλογής πολλαπλών τύπων εκκίνησης των Windows, ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Για παράδειγμα, εάν κάποιος τοποθετήσει μία ταινία DVD στον υπολογιστή του, θα μπορεί να εκκινεί αποκλειστικά έναν media player αντί να φορτώνει ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα.
Η πατέντα περιγράφει μία διαδικασία κατά την οποία στην εκκίνηση του υπολογιστή μία εικονική μηχανή θα επιλέγει ποιος τύπος εκκίνησης θα επιλεχθεί, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη. Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα της πατέντας, οι απαιτήσεις του χρήστη διαχωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: τηλεόραση, μουσική, DVD και γενική χρήση του Η/Υ. Επίσης, αναφέρεται ότι θα υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτωσης πολλών τύπων εκκίνησης και γρήγορης εναλλαγής μεταξύ αυτών.
Η Microsoft δεν έχει επιβεβαιώσει ή απορρίψει εάν η συγκεκριμένη πατέντα θα αποτελεί νέο χαρακτηριστικό της επόμενης γενιάς των Windows.

Δεν υπάρχουν σχόλια: