Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

«e-ξυπνα»...κινητά

Όταν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ορισμένοι αναλυτές υποστήριζαν ότι το μέλλον του διαδικτύου είναι στο κινητό, πολλοί θεωρούσαν ότι απλώς είχαν υπερβολικά ανεπτυγμένη φαντασία. Πράγματι, μέχρι πρόσφατα, με εξαίρεση την Ιαπωνία και την Κορέα, σε κανένα άλλο σημείο του κόσμου η χρήση του κινητού για πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σημαντική πηγή εσόδων για τους παρόχους. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη στην εμφάνιση των «πολυτάλαντων» smartphones, τα δεδομένα άλλαξαν ριζικά.

Συσκευές όπως το Blackberry και το iPhone της Apple προσφέρουν μία πολύ καλύτερη εμπειρία στον χρήστη τους όσον αφορά στην πλοήγηση στο διαδίκτυο. Έτσι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στη δυτική Ευρώπη το ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο για υπηρεσίες πέραν της φωνής και των γραπτών μηνυμάτων ανήλθε στο 27% τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Παράλληλα με την εμφάνιση των «έξυπνων» κινητών, οι πάροχοι άρχισαν να προσφέρουν συνδυαστικά πακέτα τηλεφωνίας και υπηρεσιών internet για Smartphones, μειώνοντας παράλληλα το κόστος.
Οι εταιρείες επιδιώκουν να διαθέτουν πρώτες στην αγορά, συσκευές που ανήκουν στην κατηγορία των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και είναι ιδανικές για πρόσβαση σε υπηρεσίες mobile Internet. Εξάλλου, δεν είναι τυχαία η «βροχή» διαφημίσεων που σημειώνεται όσον αφορά στη δυνατότητα χρήσης του κινητού για πρόσβαση σε web υπηρεσίες, όπως είναι το Facebook, το twitter και υπηρεσίες instant messaging.

Δεν υπάρχουν σχόλια: