Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

«Πρόταση μομφής όπλο που θα το χρησιμοποιήσει η ΝΔ όταν κρίνει»

Πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης άσκησαν το Σάββατο κόμματα της αντιπολίτευσης. «Η πρόταση μομφής (κατά του Γ.Παπακωνσταντίνου) είναι ένα όπλο που θα το χρησιμοποιήσει η ΝΔ όταν κρίνει» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου, Γ.Μιχελάκης. «Η επίθεση δεν θα σταματήσει με παραιτήσεις υπουργών» εκτιμά το ΚΚΕ. Δεν είναι θέμα προσώπων αλλά πολιτικής, λέει ο ΛΑ.ΟΣ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση εάν η ΝΔ έχει βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Οικονομικών, είπε: «πολιτικές βάζουμε στο στόχαστρο και όχι πρόσωπα».
Για το ζήτημα παραίτησης του κ. Παπακωνσταντίνου, που έχει θέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως «αν κάποιος νιώθει πολιτική ευθιξία μπορεί να παραιτηθεί και χωρίς πρόταση μομφής».
Πρόσθεσε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες το ΠΑΣΟΚ κάνει πως δεν τις ξέρει», απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανταποκριθεί σε μια πρόσκληση της κυβέρνησης για συζήτηση σχετικά με την οικονομία.
Επίσης προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει επικαιροποιημένη την πρόταση της για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και αλλαγές που μεσολάβησαν μετά την παρουσίαση της πρότασης από τον κ. Σαμαρά, στο Ζάππειο.
Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών ο κ. Μιχελάκης ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ πάντα έπαιζε με τους θεσμούς. Έπαιζε και με το θέμα των πρόωρων εκλογών. Αυτή τη στιγμή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών από την κυβέρνηση διακινούνται και από την κυβέρνηση διαψεύδονται. Εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς, αλλά όποτε αποφασίσει η κυβέρνηση να τις κάνει εμείς είμαστε έτοιμοι, είναι καλοδεχούμενες και είμαστε εδώ και τις περιμένουμε».
Σε ερώτηση για την κριτική από την πλευρά της κυβέρνησης ότι κατά βάθος η ΝΔ δεν θέλει πρόωρες εκλογές και τις φοβάται, απάντησε: «Ας τις κάνουν. Ας τις κάνουν και τότε θα δουν αν είμαστε έτοιμοι».
«Το μνημόνιο, που οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και τους μικρούς επιχειρηματίες στο κλείσιμο, είναι ένα πρόγραμμα υπέρ της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Αυτή η άγρια επίθεση δεν θα σταματήσει με παραιτήσεις υπουργών ή με την εναλλαγή στην αστική διακυβέρνηση. Για να την αντιμετωπίσει ο λαός πρέπει να απορρίψει τις στρατηγικές επιλογές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ και να διεκδικήσει το δικό του δρόμο ανάπτυξης με τη λαϊκή εξουσία» πρόσθετε η ανακοίνωση.
πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: