Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Με την απόσυρση προσδοκούν αύξηση των πωλήσεων

Η απόσυρση προβλέπεται ότι θα ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου και την οδηγεί σε ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 120.000 ταξινομήσεων, όταν ο μέσος όρος της τελευταίας πενταετίας ξεπερνά τις 260.000 στα καινούρια Ι.Χ. Οι συγκυρίες δεν επιτρέπουν εκτόξευση των πωλήσεων, όμως το μέτρο θα λειτουργήσει τονωτικά και τα ρεαλιστικά σενάρια προβλέπουν αύξηση των πωλήσεων περίπου κατά 20% έως 30%, ενώ οι πλέον αισιόδοξοι μιλούν ακόμη και για 50% σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα.

Για την τόνωση του ηθικού δεν αρκεί τις περισσότερες φορές το όφελος, όπως προκύπτει μόνον από την απόσυρση, αλλά απαιτούνται πρόσθετα κίνητρα από πλευράς των εμπόρων. Εκπτώσεις, παροχές σε είδος, εξοπλισμό ή υπηρεσίες (π.χ. δωρεάν τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα, μειωμένο κόστος ανταλλακτικών, δωρεάν οδική βοήθεια ή επέκταση της εγγύησης) μειώνουν σημαντικά το κόστος αγοράς και χρήσης του καινούργιου Ι.Χ., πάντα σε συνδυασμό με τα κίνητρα της απόσυρσης. Αρκετές αντιπροσωπείες κρατούν πάντως ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους είτε για να «χτυπήσουν» την τελευταία στιγμή και να αιφνιδιάσουν τους ανταγωνιστές τους είτε για να διευκρινιστούν απολύτως οι όροι της απόσυρσης.
Μέχρι σήμερα πολλοί εισαγωγείς περιορίζονταν μόνο στην απολύτως απαραίτητη διαφήμιση, αφού ακόμη και η καλύτερη προσφορά δελέαζε ελάχιστους αγοραστές. Τώρα αισιοδοξούν ότι με την αλλαγή του κλίματος θα υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό και θα επιδοθούν σε έναν βομβαρδισμό διαφημίσεων για να επικοινωνήσουν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τις νέες προσφορές τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: