Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

«Η αποχώρηση δεν σημαίνει και το τέλος των κινητοποιήσεων»

Αποχώρησαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι και οι τελευταίοι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού, από την Εθνική Οδό Σερρών - Προμαχώνα.

Περισσότερα από 200 τρακτέρ πήραν το δρόμο της επιστροφής συνοδευόμενα από άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης και της Τροχαίας Σερρών.
Οι αγρότες παρέμειναν στο σημείο αυτό για μία εβδομάδα. Αρχικά προσπάθησαν να φτάσουν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς έστησαν μπλόκο στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Στο σημείο της αποχώρησης βρέθηκε σήμερα και η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τις εξελίξεις.
Από την πλευρά τους οι Αδέσμευτοι Αγρότες θεωρούν ότι οι κινητοποιήσεις τους αποτέλεσαν την αφορμή ώστε να ληφθούν σοβαρά υπόψη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τα χρόνια προβλήματα που τους απασχολούν.
«Η αποχώρησή μας δεν σημαίνει το τέλος των κινητοποιήσεων», μας λένε οι εκπρόσωποί τους, προσθέτοντας πως επίκειται συνεδρίαση από κοινού με άλλες συνδικαλιστικές αγροτικές οργανώσεις ώστε να ληφθούν εκ νέου αποφάσεις για τον τρόπο και τον τόπο των κινητοποιήσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: