Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Αύξηση των καταγγελιών στις επιθεωρήσεις εργασίας

Η οικονομική κρίση των τελευταίων δύο ετών μεταξύ άλλων έχει διαταράξει την «ειρήνη» ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Οπως αναφέρει ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), Μιχάλης Χάλαρης, από το 2009 έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των εργατικών διαφορών, με πρώτη αιτία τη μη καταβολή δεδουλευμένων. «Αυτό παρατηρείται πιο συχνά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στον κλάδο εστίασης και σε αρκετά ξενοδοχεία» εξηγεί ο ίδιος.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το 2010 ο αριθμός των εργατικών διαφορών έφτασε τις 20.743, αυξημένος κατά 25% περίπου σε σχέση με το 2008.
Ενώ, όμως, τα κρούσματα απλήρωτων εργαζομένων ολοένα και αυξάνουν, απόφαση του Αρείου Πάγου τους «δένει» τα χέρια, καθώς κρίνει ως καταχρηστική την άσκηση του δικαιώματος των εργαζομένων να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας όταν ο εργοδότης δεν τους πληρώνει γιατί δεν έχει.
Και τα τραπεζικά ιδρύματα
Την «τιμητική» τους στις παραβάσεις έχουν και οι μεγάλες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα οι τράπεζες, που συχνά πυκνά «ξεχνούν» να πληρώσουν τις υπερωρίες των εργαζομένων τους. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα της Eurobank, στα κεντρικά γραφεία της οποίας απασχολούνταν υπερωριακά παράνομα 180 υπάλληλοι μέχρι τις 18.50 το βράδυ.
«Είμαστε το τελευταίο αποκούμπι των εργαζομένων» υποστηρίζει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, που συνολικά αριθμεί 366 επιθεωρητές για κοινωνικούς ελέγχους και άλλους 300 που διενεργούν τεχνικού και υγειονομικού περιεχομένου ελέγχους. Οι επιθεωρήσεις στις επιχειρήσεις γίνονται δειγματοληπτικά με βάση τον κλάδο παραβατικότητας και το κακό προηγούμενο των εργοδοτών καθώς, όπως αναφέρει ο ίδιος, θα χρειαζόταν να περάσουν 31 χρόνια μέχρι το υπάρχον δυναμικό να καταφέρει να κάνει ελέγχους στο σύνολο των επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, για να καταφέρουν να γίνουν τεχνικοί και υγειονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις, χρειάζονται 42 χρόνια. Μέσος χρόνος αναμονής για τις καταγγελίες εργαζομένων είναι οι 10 ημέρες, αναφέρει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: