Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον δεν εκποιούμαι, αξιοποιούμαι...

Η κυβέρνηση αξιοποιεί ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιεί δημόσια γη, και τις αποφάσεις για το τι και το πώς, τις παίρνει συντεταγμένα η ελληνική κυβέρνηση και ουδείς άλλος.

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή συνεντεύξεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σ. Ντερούζ, σε κυριακάτικες εφημερίδες. Ο υπουργός χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του κ. Ντερούζ «το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς» και παράλληλα τονίζει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με απόλυτη διαφάνεια και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Στη δήλωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει, επίσης, χαρακτηριστικά, ότι «η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης. Είναι μία επιλογή, που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας. Είναι μια επιλογή, που η κυβέρνηση προωθεί παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα- με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακό σόου εσωτερικής κατανάλωσης, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη, είχε αναφερθεί σε απευθείας πωλήσεις στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.
Η κυβέρνηση έχει συναποφασίσει με την τρόικα το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Οικονομικών οφείλουν να μας πουν τι υπέγραψαν, ανακοίνωσε η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.
πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: