Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Πως το τρίβουν το...πιπέρι

Το πιπέρι είναι το μπαχαρικό που ωφελεί σε πολλά επίπεδα τον οργανισμό αφού βοηθάει τόσο σε σοβαρές καταστάσεις, όπως η καταπολέμηση κάποιων μορφών καρκίνου, όσο και σε καθημερινή βάση με την αποτοξίνωση της επιδερμίδας και την αντιμετώπιση του κρυώματος.

Το συστατικό πιπερίνη που περιέχουν οι πιπερόκοκκοι είναι γνωστό ότι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού (σύμφωνα με έρευνα του Καρκινικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Michigan), ενώ η επίδρασή της ενισχύεται όταν συνδυαστεί με το συστατικό κουρκούμη.
Το μαύρο πιπέρι επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης, βοηθώντας τον οργανισμό να αυξήσει την ποσότητα υδροχλωρικού οξέως που εκκρίνει το στομάχι, αποτρέποντας έτσι το “φούσκωμα”.
Εκτός αυτού, το μαύρο πιπέρι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τα βακτήρια, ειδικά αυτά που μεγαλώνουν στο έντερο, αρκεί να βάζετε καθημερινά μια “πρέζα” στο φαγητό.
Ειδικά το χειμώνα, το πιπέρι προστατεύει το ανοσοποιητικό, διώχνοντας μακριά το κρυολόγημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: