Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Επιχείρησαν να πουλήσουν νεογέννητο βρέφος έναντι 14.000 ευρώ

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη μιας νεαρής γυναίκας και τριών ακόμη ατόμων που επιχείρησαν να πουλήσουν νεογέννητο βρέφος έναντι 14.000 ευρώ.
Τέσσερα άτομα, τα οποία φέρεται να ανήκουν σε σπείρα αγοραπωλησίας βρεφών, συνέλαβαν αστυνομικοί της Καβάλας στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης, ύστερα από επιτυχή μυστική επιχείρηση της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Καβάλας. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη μιας νεαρής γυναίκας και τριών ακόμη ατόμων που επιχείρησαν να πουλήσουν νεογέννητο βρέφος έναντι 14.000 ευρώ. Μια γυναίκα και ένας άνδρας αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στους τρεις συλληφθέντες ως άτεκνοι, υποψήφιοι αγοραστές μωρού. Τους εξέφρασαν την επιθυμία τους να αποκτήσουν μωρό που κυοφορούσε γυναίκα από τη Βουλγαρία. Η γυναίκα εισήλθε πριν από λίγες μέρες στη μαιευτική κλινική, προκειμένου να γεννήσει και το ζευγάρι των αστυνομικών εμφανίστηκε στην κλινική και παρέδωσε 14.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

Ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας, Μανώλης Λουπείδης, επισήμανε ότι η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται να γίνουν γνωστές και περισσότερες λεπτομέρειες για το κύκλωμα διακίνησης βρεφών. Τις νεότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση μετέδωσε μέσω του ράδιο Χρόνος 87,5 χθες το μεσημέρι η δημοσιογράφος από την Καβάλα, Ακοκαλίδου Σίσσυ: «Κατασχέθηκαν τα πιστοποιητικά και τα χαρτιά που βρέθηκαν επάνω τους και η έρευνα συνεχίζεται. Ήδη υπάρχει η ομολογία του Έλληνα ότι υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις και στην περιοχή μας. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιοι εμπλέκονται, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις εμπλέκονται και κάποιοι άλλοι παράγοντες, δικηγόροι, ίσως, που έφτιαχναν τα χαρτιά της υιοθεσίας, ίσως κάποιοι επιστήμονες, γιατροί. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αν φτάσει σε αυτό το σημείο η έρευνα». Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων (ένας ημεδαπός και τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, εκ των οποίων οι δύο γυναίκες), σχηματίστηκε δικογραφία για «σύσταση συμμορίας» και «μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ΄ επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας, κακουργηματικής μορφής». Με προφορική εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, το βρέφος μεταφέρθηκε για φροντίδα-περίθαλψη στη μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=64903

Δεν υπάρχουν σχόλια: