Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Εεε...όχι είναι τρελοί αυτοί οι Ιάπωνες!!!

Παιχνιδομηχανές, τοποθετημένες πάνω από τις λεκάνες στα δημόσια ουρητήρια της Ιαπωνίας θα επιτρέπουν στους πολίτες να παίζουν video-games ενώ αυτοί κάνουν την ανάγκη τους. Μόνη διαφορά: τα εν λόγω βιντεοπαιχνίδια δεν παίζονται με τα χέρια.

Σε άλλες χώρες του κόσμου, τα δημόσια ουρητήρια μπορεί να μην έχουν ούτε σαπούνι να πλύνεις τα χέρια σου, στην παραδοσιακά εκκεντρική Ιαπωνία ωστόσο, αυτά πρόκειται στο κοντινό μέλλον να εφοδιαστούν ακόμη και με τις δικές τους κονσόλες video-gaming.
Η εταιρεία «Sega» έλαβε προ ημερών το πράσινο φως από τις ιαπωνικές αρχές προκειμένου να τοποθετήσει στα δημόσια ουρητήρια σε τέσσερις σταθμούς του μετρό στο Τόκιο ειδικές παιχνιδομηχανές με την χαρακτηριστική ονομασία «Toylets» (λεξιπλαστικός συνδυασμός των λέξεων «toy»: «παιχνίδι» και «toilette»:τουαλέτα).
Οι εν λόγω παιχνιδοκονσόλες θα αποτελούνται από μια οθόνη (η οποία θα τοποθετείται πάνω από το καζανάκι) και ένα «τηλεχειριστήριο» (ουσιαστικά πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο σένσορα) που θα τοποθετείται όχι έξω αλλά... μέσα στην λεκάνη.
Όσο για τον χειρισμό τους, τα εν λόγω video-games δεν παίζονται με τα χέρια αλλά με τα... ούρα (συγκεκριμένα, τα τεκταινόμενα στην οθόνη εξαρτώνται από την ένταση με την οποία τα ούρα πέφτουν πάνω στο σένσορα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: