Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερη κλήρωση...

Δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερη κλήρωση εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας τον ερχόμενο Αύγουστο και Σεπτέμβριο (31/8-18/9). Η Ελλάδα απέφυγε τις επικίνδυνες ομάδες όλων των γκρουπ δυναμικότητας και θα αντιμετωπίσει Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία και μία εκ των Πορτογαλίας, Ουγγαρίας και Φινλανδίας.

Η Ελλάδα απέφυγε Τουρκία, Λιθουανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία και Ρωσία, ομάδες που σίγουρα θα ήταν πιο δύσκολο να καταβληθούν. Ο... άκρως βαλκανικός Γ' όμιλος, αυτός της Εθνικής, θα διεξαχθεί στην πόλη Αλίτους, της οποίας το γήπεδο ολοκληρώνεται εντός της επόμενης εβδομάδας και θα χωράει 5.500 θεατές. Οι τρεις πρώτοι του ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση όπου θα σχηματιστεί νέο γκρουπ, με τους πρώτους του Δ' ομίλου. Αλλά και εκεί η Ελλάδα στάθηκε τυχερή, καθώς θα διασταυρωθεί με τρεις εκ των Σλοβενίας, Ρωσίας, Βελγίου, Γεωργίας, Ουκρανίας και Βουλγαρίας.
Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι:
A' Όμιλος: Iσπανία, Τουρκία, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, β' ομάδα προκριματικών.
Β' Όμιλος: Σερβία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία.
Γ' Όμιλος: Ελλάδα, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΔΓΜ, Βοσνία, α' ομάδα προκριματικών.
Δ' Όμιλος: Σλοβενία, Ρωσία, Βέλγιο, Γεωργία, Βουλγαρία, Ουκρανία.
Οι δύο ομάδες των προκριματικών που θα προκριθούν να προκύψουν σε διπλές αναμετρήσεις μεταξύ των Πορτογαλίας, Ουγγαρίας και Φινλανδίας από τις 9 έως τις 24 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: