Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

«Πυροβόλησαν ακόμη και πομπές κηδειών»...ταραχές στην Τυνησία

Ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης ανέφερε σήμερα ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες στο Θάλα και το Κασερίν, στην κεντρο-δυτική Τυνησία, και κάλεσε τον πρόεδρο Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι να επιβάλει «κατάπαυση του πυρός».

«Οι πληροφορίες που μας έρχονται από το Κασερίν και το Θάλα αναφέρουν τουλάχιστον είκοσι νεκρούς από σφαίρες το Σάββατο στις συγκρούσεις που συνεχίζονται και σήμερα το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμεντ Νετζίμπ Σέμπι, ιστορικός ηγέτης του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP, νόμιμη αντιπολίτευση).
«Πυροβόλησαν ακόμη και πομπές κηδειών», δήλωσε, εξηγώντας ότι έλαβε τις πληροφορίες από συνδέσμους του κόμματός του στις δύο πόλεις.
Δηλώνοντας ότι θέλει να προσελκύσει την προσοχή του αρχηγού του κράτους σχετικά με την «σοβαρότητα της κατάστασης» ο κ. Σέμπι του ζήτησε να επιβάλει «κατάπαυση του πυρός αμέσως».
«Έχω κάνει μια επείγουσα έκκληση προς τον πρόεδρο ζητώντας του να επιβάλει «κατάπαυση του πυρός αμέσως» για να σώσει τις ζωές αθώων πολιτών και να σεβαστεί το δικαίωμα τους να διαδηλώνουν», σημείωσε.
Σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή και αρκετοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στο Κασερίν, 290 χλμ νότια της Τύνιδας. Οι πηγές αυτές πρόσθεσαν ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, λόγω του «μεγάλου αριθμού των σοβαρά τραυματισμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: