Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

«Ποιός κάνει κουμάντο στα Κατεχόμενα»

Στην προσεχή συνάντηση της Γενεύης, στις 26 Ιανουαρίου, μεταξύ του γ.γ. του ΟΗΕ, του προέδρου Δ. Χριστόφια και του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου είναι ανέφικτο να δοθούν απαντήσεις για το περιουσιακό και την ασφάλεια, αφού τα θέματα αυτά δεν έχουν συζητηθεί ακόμα, ενώ μέχρι τη Γενεύη απομένει μια μόνο συνάντηση στη Λευκωσία των ηγετών των δύο κοινοτήτων, δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Χριστόφια, Χρίστος Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να δουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων και κατά πόσον οι θέσεις των δύο πλευρών κινούνται στο πλαίσιο, που έχει καθορίσει ο διεθνής οργανισμός.
Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε ότι με τις χθεσινές δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα στο Κυπριακό και διέψευσε «κάποιους στην Κύπρο, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν το αντίθετο».
Σχολιάζοντας τις έντονες αντιδράσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επίσκεψη στην Κύπρο της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του προέδρου Χριστόφια ότι δεν πρέπει να αναμένεται από την Άγκυρα οποιαδήποτε κίνηση προς την κατεύθυνση της λύσης, πριν από τις εκλογές του Ιουνίου στην Τουρκία.
Επίσης, πρόσθεσε ο κ. Χριστοφίδης, οι δηλώσεις Ερντογάν ανατρέπουν τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς ότι επιθυμεί λύση στο Κυπριακό σύντομα και επιβεβαιώνουν ότι «κουμάντο στα Κατεχόμενα κάνει η Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: