Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Ευθύνη για τη στάση τους στην «Ιστορική αλλαγή»

«Ιστορική αλλαγή» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τις ρυθμίσεις που προωθούνται για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, δίνοντας το «πράσινο φως» στους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στην τελική κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου και στην κατάθεσή του στη Βουλή.

Με τους ίδιους χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε ο κ. Παπανδρέου και στο νομοσχέδιο με το οποίο προωθούνται αλλαγές στο συνδικαλιστικό και συνεταιριστικό κίνημα των αγροτών, το οποίο, ωστόσο, θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση παρενεβλήθη η συζήτηση για το «νόμο περί ευθύνης υπουργών».
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση τολμά να προχωρά στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και επανέλαβε τη φράση του «αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα με αυτά τα χαρακτηριστικά, τελείωσε πιά».
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και εκείνα θα ανταποκριθούν, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν την ευθύνη για τη στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: