Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Τελικά υπάρχουν άνθρωποι...και βρίσκονται στην εποχή μας

Τελικά υπάρχουν άνθρωποι που με τον χαρακτήρα τους αποτελούν παράδειγμα ηθικών αξιών και προσήλωσης σε αρχές, αν και τα χρόνια της οικονομικής στενότητας αγγίζουν τον καθένα. Το περιστατικό που περιγράφουμε έγινε στις Σάπες Ροδόπης. Απίθανη όμως αληθινή ιστορία που συζητιέται στην γειτονιά με πρωταγωνιστή ένα ιμάμη ο οποίος αν και μισθοσυντήρητος με το που βρήκε ένα κομπόδεμα 6600 ευρώ φρόντισε να το παραδώσει στους φυσικούς δικαιούχους.

«Τέτοιοι άνθρωποι δεν βρίσκονται στην εποχή μας, να βρουν μεγάλα ποσά και να τα επιστρέψουν» θα πει ο Ξενοφών Βασιλειάδης γείτονας που γνωρίζει το περιστατικό
«Η γυναίκα που είχε το σπίτι ήταν χήρα κι έπαιρνε σύνταξη, επειδή ο άντρας της σκοτώθηκε στο βουνό. Είχε τρία μεγάλα παιδιά που ζουν στην Κομοτηνή και τον Έβρο. Πέθανε ξαφνικά, μετά από εγκεφαλικό και δεν είπε στα παιδιά της τι χρήματα έχει φυλαγμένα. Πουλήσανε το σπίτι τα παιδιά, σε έναν μουσουλμάνο συντοπίτη μας. Αυτός πήγε στο σπίτι να καθαρίσει, είχε κάτι παπούτσια εκεί και είπε σε μια γειτόνισσα να τα πάρει γιατί δεν τα χρειαζόταν και τελικά όταν αυτή αρνήθηκε τα πήρε ο ίδιος. Πήγε το παιδί να βάλει τα χέρια μέσα στο παπούτσι και βλέπει ότι δεν μπαίνει μέσα, άνοιξαν και τι να δουν, ήταν κρυμμένα 6.600 ευρώ!.
Ο άνθρωπος αμέσως ειδοποίησε τους πωλητές και τα τρία παιδιά της μακαρίτισσας, για να μην τα δώσει σε έναν ήρθαν και τους μοίρασε από 2000 στον καθένα και 600 ευρώ από ότι άκουσα του τα έδωσαν, ως εύρετρα. Μια χειρονομία ενός έντιμου ανθρώπου. Και τα παιδιά του απ ότι φαίνεται έμοιασαν στον πατέρα τους και δέχτηκαν να τα μοιράσουν στους δικαιούχους» θα πει ο γείτονας.
Το περιστατικό το ξέρει η γειτονιά αλλά δεν φανταζόταν ότι η γιαγιά έκρυβε την σύνταξη σχεδόν εξ ολοκλήρου, στις αγαπημένες δερμάτινες μπότες της. Κι ευτυχώς που οι μπότες αυτές για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν πετάχτηκαν μαζί με άλλα μικροαντικείμενα για να αποκαλυφθεί ένα μήνα μετά την πώληση του σπιτιού ότι ήταν ένας αυτοσχέδιος κουμπαράς.
Συναντήσαμε τον ιμάμη των Σαπών και μιλήσαμε μαζί του για το περιστατικό. «Δεν σκέφθηκα ούτε λεπτό να κρατήσω τα χρήματα, ανήκαν αλλού θα πει και αυτή ήταν η άποψη και των παιδιών του, του γιου του που είναι δάσκαλος και της κόρης που ζει στο Αρσάκειο.
πηγή:ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: