Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

Διέψευσαν κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος"

Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος"το οποίο έκανε λόγο για σπάσιμο του ελάχιστου ορίου της ΕΓΣΕΕ στον κλάδο των τηλεφωνητών, τηλεφωνητριών και χειριστών των σταθμών βάσεως ραδιοταξί όλης της χώρας. Η ΓΣΕΕ και η ΟΙΥΕ σημείωσαν ότι πρόκειται για "αθλιότητα" και "τυφλή παραταξιακή προπαγάνδα" της εφημερίδας, ενώ διέψευσαν κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα ο "Ε.Τ." αναφέρει πως οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων με την πρόεδρο της ΟΙΥΕ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ Μ. Στεκουλέα και τον γενικό γραμματέα Θ. Βασιλόπουλο που πρόσκειται στον ΣΥΝ υπέγραψαν κλαδική σύμβαση στον χώρο των ραδιοταξί, "με την οποία ως κατώτατος μισθός ορίζονται τα 714,47 ευρώ και όχι τα 739,5 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας".
Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι η εφημερίδα "αποκρύπτει ότι ο εισαγωγικός μισθός των 714,47 ευρώ αφορά εξάωρη εργασία (άρθρο 5 ΣΣΕ) και όχι οκτάωρη εργασία που αφορά στην ΕΓΣΣΕ των 739,56 Ευρώ. Αναλογικά ο μισθός της ΕΓΣΣΕ για εξάωρη εργασία είναι 665,55 ευρώ". Ταυτόχρονα αναφέρει πως "θεσπίστηκε επίδομα ειδικών συνθηκών 19% το οποίο διαμορφώνει τον εισαγωγικό βασικό μισθό του ΕΞΑΩΡΟΥ: 714,47 + 135,75 = 850,22 Ευρώ. Αρκετά μεγαλύτερο από τον βασικό μισθό της ΕΓΣΣΕ, ακόμη και για εργασία οκταώρου". Παράλληλα η ΟΙΥΕ τονίζει ότι "η ΣΣΕ που υπέγραψε η ΟΙΥΕ με τους εργοδότες (ΠΟΕΙΑΤΑ), για τα έτη 2010 - 2011, σπάζει το Μνημόνιο και προβλέπει αυξήσεις 1% από 1.1.2010 και 2% από 1.1.2011", ενώ απευθυνόμενη στον συντάκτη του ρεπορτάζ τον καλεί "αν θέλει να βρει συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουν ΣΣΕ χαμηλότερες από την Εθνική Γενική, ας ψάξει αλλού".
πηγή: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: