Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Η εθελοντική ευθανασία θα πρέπει να νομιμοποιηθεί

Τρεις στους τέσσερις Αυστραλούς πιστεύουν ότι η εθελοντική ευθανασία θα πρέπει να νομιμοποιηθεί, σύμφωνα με πρόσφατη σφυγμομέτρηση.
Εντούτοις, προς το παρόν, φαίνεται να υπερισχύει η άποψη των πολέμιων της ευθανασίας δεδομένου ότι απόπειρες τα τελευταία δύο χρόνια να νομιμοποιηθεί απέτυχαν.
Στην τελευταία σφυγμομέτρηση κοινής γνώμης από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο, αποκαλύπτει ότι 75% των ερωτηθέντων συμφώνησαν στο ότι όταν κάποιος υποφέρει από ανίατη ασθένεια και ζητήσει να πεθάνει, ο γιατρός να έχει την άδεια από το νόμο να εκτελέσει την επιθυμία του ασθενούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 13% τάχθηκε κατά της ευθανασίας, ενώ το 12% δεν εξέφρασε άποψη επί του θέματος.
Υπέρ της νομιμοποίησης της ευθανασίας τάχθηκε το 65% των χριστιανών, ενώ το 71% ήταν ψηφοφόροι του Συνασπισμού, το 79% του Εργατικού Κόμματος και το 90% των Πρασίνων.
Νομοσχέδια υπέρ της νομιμοποίησης της ευθανασίας καταψηφίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, στη Βικτώρια, στην Τασμανία, στη Δυτ. Αυστραλία και Νότια Αυστραλία, δύο φορές.

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ένα ανάλογο άρθρο ετοιμάζω κι εγώ τώρα, που μάλλον θα ανέβει σε λίγες μέρες.

Η ευθανασία εξασφαλίζει έναν αξιοπρεπή θάνατο. Αποτελεί την έκφραση ελεύθερης επιλογής του ασθενούς.