Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Μια ιδιάζουσα υπόθεση ανθρωποκτονίας...και παραπομπής σε δίκη

Μια ιδιάζουσα υπόθεση ανθρωποκτονίας απασχόλησε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, με κατηγορούμενους έναν 77χρονο από χωριό του Αιγίου και έναν 30χρονο από την ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το iliatora από το βούλευμα με το οποίο έγινε η παραπομπή στη δίκη, η υπόθεση έχει ως εξής:
Ο 30χρονος και ένας ακόμη νεαρός, στις 24 Νοεμβρίου του 2008 μπήκαν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του 77χρονου από ανασφάλιστη πόρτα και σύμφωνα με τη δικογραφία, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 1.050 ευρώ.
O 77χρονος προσπάθησε να αντιδράσει, έτσι άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα του και κατάφερε με αυτό τραύμα στον μηρό του ενός από τους δύο νεαρούς.
Το τραύμα υπήρξε αρκετά σοβαρό με αποτέλεσμα να πληγεί η μηριαία αρτηρία και να υπάρξει ακατάσχετη αιμορραγία για τον έναν από τους φερόμενους ως ληστές, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά τελικά υπέκυψε εννέα μέρες μετά. Ο 77χρονος συνελήφθη αλλά δεν προφυλακίστηκε, καθώς με απόφαση της Ανακρίτριας Αιγίου του επιβλήθηκαν μόνο περιοριστικοί όροι.
Ο συνεργός του άτυχου νεαρού κάθισε επίσης στο εδώλιο κατηγορούμενος για ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή από κοινού και προμήθεια από κοινού ναρκωτικών ουσιών για αποκλειστικά δική του χρήση.
Το ΜΟΔ Ηλείας, ξεκινώντας την εκδίκαση της υπόθεσης αναγκάστηκε να διακόψει διότι ο πρώτος κατηγορούμενος δεν είχε δικηγόρο και βάσει του νόμου, το δικαστήριο όρισε αυτεπάγγελτα δικηγόρο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πύργου. Ωστόσο η διαδικασία διεκόπη ξανά όταν διαπιστώθηκε ότι ένας από τους μάρτυρες της υπόθεσης ήταν απών.
Η υπόθεση πλέον θα παραπεμφθεί στο Εφετείο Πατρών, το οποίο είναι αρμόδιο να ορίσει νέα δικάσιμο.
πηγή:dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: