Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Άλλες διαστάσεις στο θέμα της τρομοκρατίας

Νέα ευρήματα που δίνουν άλλες διαστάσεις στο θέμα της τρομοκρατίας, που βρίσκεται, σε εξέλιξη προέκυψαν από την έρευνα που συνεχίζεται στο σπίτι της οδού Κορδελιού και Φορμίωνος στο Βύρωνα.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία εκτός από το πιστόλι και διάφορα άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν χθες, σήμερα βρέθηκαν ένα πολεμικό τουφέκι Καλάζνικοφ με σιγαστήρα, 100 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών για το συγκεκριμένο όπλο, 120 φυσίγγια των εννέα χιλιοστών, δελτία ταυτότητας, πιστωτικές κάρτες, σφραγίδες, κενά δελτία φοιτητικών ταυτοτήτων, χρήματα και άλλα αντικείμενα.
Όλα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας για διερεύνηση.
Η ανεύρεση του οπλισμού, όπως δήλωσαν αρμόδιοι αξιωματικοί δίνουν άλλη διάσταση στυπόθεση και εκτιμούν ότι πιθανότατα η έρευνα να οδηγήσει σε δράσεις που ξεπερνούν τα όρια των εμπρηστικών ενεργειών στη Θεσσαλονίκη για τις οποίες κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες.
Βαλλιστική έρευνα για το όπλο στο Βύρωνα
Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η βαλλιστική έρευνα στο πιστόλι των εννέα χιλιοστών που βρέθηκε στο σπίτι στο Βύρωνα, το οποίο ερευνήθηκε στο πλαίσιο της υπόθεσης τρομοκρατίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το συγκεκριμένο όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια αλλά συνεχίζεται η εξέτασή του για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές πράξεις.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική εξέταση στο Καλάζνικοφ.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας οι συλληφθέντες είχαν νοικιάσει το διαμέρισμα στο Βύρωνα και το άλλο στον Ταύρο, στα τέλη Οκτωβρίου 2010 λίγες μέρες μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους από τον ανακριτή της Θεσσαλονίκης για συνέργεια στην εμπρηστική επίθεση με στόχο οχήματα της ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου.
Κατά τις ίδιες πηγές τα διαμερίσματα νοικιάστηκαν με στοιχεία που υπάρχουν σε πλαστές ταυτότητες από αυτές που βρέθηκαν στο σπίτι του Βύρωνα, για μικρό χρονικό διάστημα και επρόκειτο να ξενοικιαστούν στο τέλος Φεβρουαρίου 2011.
Οι ενοικιαστές εμφανίστηκαν ως φοιτητές. Εκτός των άλλων στο διαμέρισμα του Βύρωνα βρέθηκε και χρηματικό ποσό που κατά τις ίδιες πληροφορίες ανέρχεται περίπου στις 7.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν την εκδοχή οι συλληφθέντες στο Βύρωνα και στον Ταύρο να σχετίζονται με προετοιμασία ένοπλης επίθεσης ενόψει της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «Συνομωσία πυρήνων της Φωτιάς» που αρχίζει τη Δευτέρα.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί περιμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα στην έρευνα των ηλεκτρονικών υπολογιστών των σκληρών δίσκων και των USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Βύρωνα, με την ελπίδα ότι θα προκύψουν στοιχεία για το ρόλο των τεσσάρων συλληφθέντων και τη δράση τους στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: