Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2011

Δρόμοι ποτάμια

Και άλλες περιοχές στη βορειοανατολική ακτή της Αυστραλίας απειλούν οι πλημμύρες που πλήττουν 22 πόλεις, υποχρεώνοντας περίπου 200.000 ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι η στάθμη των υδάτων σε ορισμένα σημεία μπορεί να φτάσει και στα δέκα μέτρα.
Η πολιτεία Κουίνσλαντ ζει την πλέον βροχερή άνοιξη των τελευταίων δεκαετιών, γεγονός που έχει ως συνέπεια να πλημμυρίσουν έξι ποτάμια και να καλύψουν μία έκταση που είναι περίπου όσο η Γαλλία και η Γερμανία μαζί. Την ίδια ώρα όμως, στις πολιτείες Βικτόρια και Νότια Αυστραλία, οι αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν μεγάλες δασικές φωτιές.
Στο Κουίνσλαντ, τα νερά έχουν κατακλύσει καλλιέργειες, ορυχεία και κτήρια, ενώ οι περισσότεροι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.
Με την έλευση του νέου χρόνου, οι αρχές επικεντρώνουν την προσοχή τους στην εκκένωση της μικρής πόλης Ρόκχαμπτον, όπου αναμένονται πλημμύρες λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Φιτζρόι, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια συστήματα της Αυστραλίας.
Οι αρχές έδωσαν ήδη εντολή να κλείσει το αεροδρόμιο της πόλης και προειδοποίησαν ότι σε ορισμένα σημεία η στάθμη των υδάτων μπορεί να φτάσει στα 10 μέτρα.
πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: