Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Οφιούχος,το 13ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου.

Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε αστρολόγους και αστρονόμους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν μετατοπιστεί οι ημερομηνίες που καθορίζουν τα ζώδια.

Ξανά στο προσκήνιο και ο Οφιούχος, το λεγόμενο 13ο ζώδιο του ζωδιακού.
Φωτιές άναψε ο αμερικανός αστρονόμος Πάρκ Κάνγκλ στους συναδέλφους του και στους αστρολόγους. Με δηλώσεις του σε διεθνή μέσα ενημέρωσης υποστηρίζει ότι οι ημερομηνίες που καθορίζουν τα ζώδια έχουν μετατοπιστεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα κατά ένα ολόκληρο μήνα. Στην πραγματικότητα δηλαδή, είμαστε άλλο ζώδιο από αυτό που πιστεύαμε.
Σύμφωνα με τον Κανγκλ, οι ταλαντεύσεις του άξονα της Γης επηρεάζουν τη σκοπιά παρατήρησης των αστερισμών κατά μία μοίρα κάθε 70 χρόνια. Εφόσον τα ζώδια καθορίστηκαν από τους Βαβυλώνιους πριν 2000 χρόνια, οι μετρήσεις των αστερισμών σε σχέση με τη Γη έχουν μετατοπιστεί σημαντικά. Επαναφέρει δε το θέμα του Οφιούχου, του λεγόμενου 13ου ζωδίου του ζωδιακού.
Εξοργισμένοι με τον Κάνγκλ, οι αστρολόγοι διαφωνούν και εξηγούν γιατί.
"Τα ζώδια είναι 12 και θα είναι πάντοτε τα ίδια. Η Γη χρειάζεται 12 μήνες για να περιστραφεί γύρω από τον Ήλιο και σε αυτό βασίζεται η αστρολογία: στις εποχές, τους μήνες και τα ηλιοστάσια. Δε βασίζεται στους αστερισμούς. Δεν υπάρχει 13ο ζώδιο. Είναι απλά ένας ακόμη αστερισμός".
Η Susan Miller, γνωστή Αμερικανίδα αστρολόγος αποκάλεσε την είδηση γελοία. «Αυτά τα γνωρίζαμε εδώ και χρόνια. Δεν είναι οι αστερισμοί που μας προϊδεάζουν για το τι θα συμβεί, είναι οι πλανήτες! Οι αστερισμοί είναι απλά μηχανισμοί μέτρησης», είπε.
Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις νέες ημερομηνίες που καθορίζουν τα ζώδια σας. Αν εμπιστεύεστε τα νέα δεδομένα, δείτε παρακάτω τι ζώδιο είστε πλέον.

Κριός: 19 Απριλίου – 13 Μαΐου
Ταύρος: 14 Μαΐου – 19 Ιουνίου
Δίδυμοι: 20 Ιουνίου – 20 Ιουλίου
Καρκίνος: 21 Ιουλίου – 9 Αυγούστου
Λέων: 10 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου
Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου
Ζυγός: 31 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου
Σκορπιός: 23 Νοεμβρίου – 29 Νοεμβρίου
Οφιούχος: 30 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου
Τοξότης: 18 Δεκεμβρίου – 18 Ιανουαρίου
Αιγόκερως: 19 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου
Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου
Ιχθύς: 12 Μαρτίου – 18 Απριλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: