Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Kωδική ονομασία Honeycomb: η έκδοση Android 3.0

Εβδομάδα εξελίξεων χαρακτηρίζεται για την πλατφόρμα του Android η εβδομάδα που διανύουμε , καθώς μετά την χθεσινή ανακοίνωση της έκδοσης 2.3 δια στόματος Google, σήμερα έκανε την πρώτη της εμφάνιση η έκδοση Android 3.0, με την κωδική ονομασία Honeycomb.

Ο αντιπρόεδρος των μηχανικών της Google, Andy Rubin, έδωσε πληροφορίες σχετικά με μια ακυκλοφόρητη συσκευή tablet από τη Motorola η οποία τρέχει Android 3.0.
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το tablet αλλά ούτε και με το Android 3.0. Από τη μικρή σε διάρκεια παρουσίαση του Rubin στα πλαίσια του συνεδρίου All Things D Mobile, αποκαλύφθηκε ένα μικρό μέρος του γραφικού περιβάλλοντος της νέας έκδοσης ενώ στη συνέχεια έγινε περιήγηση στην τελευταία έκδοση του Google Maps 5.0 υποστηρίζει offline maps/vector γραφικά και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες.
Επίσης, μέσα από την επίδειξη του Google Maps, δόθηκε έμφαση στην τρισδιάστατη απεικόνιση χαρτών και στο πόσο καλά ανταπεξήλθε η συσκευή στην αναπαράστασή τους. Ακόμη, πρέπει να τονιστεί ότι για την πλοήγηση δεν υπάρχουν κουμπιά διότι πραγματοποιείται μέσα από το γραφικό περιβάλλον του Honeycomb.
Σύμφωνα με τον Rubin, αναμένεται να κυκλοφορήσουν αρκετά tablets στην αγορά που θα υποστηρίζουν την επερχόμενη έκδοση Android 3.0.

Δεν υπάρχουν σχόλια: