Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Νίκη του ο Θάτσι στο Κόσοβο

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου πανηγύρισε τη νίκη του πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Κόσοβου, Χασίμ Θάτσι ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής τη νίκη του κόμματός του, Δημοκρατικό Κόμμα του Κόσοβου (PDK) στις πρόωρες εθνικές εκλογές.
«Η νίκη είναι δική μας» δήλωσε ο κ. Θάτσι ενώπιον χιλιάδων οπαδών του. «Το κόμμα μας κέρδισε μια μεγάλη νίκη» πρόσθεσε.
«Επρόκειτο για ένα δημοψήφισμα των πολιτών που αναγνώρισαν την καλή πρόθεση του κόμματός μας και αποφάσισαν για το μέλλον του Κόσοβου» επισήμανε καταχειροκροτούμενος και πρόσθεσε:
«Ψηφίσαμε για το ευρωπαϊκό και το ευρωατλαντικό μέλλον του Κόσοβου. Αναμένουμε να γίνουμε μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί γι’ αυτό ακριβώς ψήφισε σήμερα ο λαός μας. Η Ευρώπη θα πρέπει να μας δεχτεί με ανοικτή την αγκαλιά της».
Ο κ. Θάτσι μιλούσε στους οπαδούς του λίγο πριν ο αντίπαλός του δήμαρχος της Πρίστινα, Ισα Μουστάφα ανακοίνωσε ότι το δικό του κόμμα, η Δημοκρατική Ένωση του Κόσοβου (LDK) είναι επικεφαλής στα μέχρι στιγμής υπάρχοντα αποτελέσματα των εκλογών.
Πάντως, στους δρόμους της Πρίστινα οι οπαδοί του PDK πανηγυρίζουν ενώ και σαφώς λιγότεροι οπαδοί του δήμαρχου της πόλης κάνουν το ίδιο παρά το γεγονός ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά το απόγευμα σήμερα Δευτέρα.
Νωρίτερα την Κυριακή διάφορα exit polls έδιναν στο κόμμα του κ. Θάτσι ποσοστό 31% και στον δήμαρχο 25%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: