Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Βλέπουν θεαματική αλλαγή στην ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και της ΓΣΕΕ

Έμπειρα στελέχη δεν αποκλείουν μια άμεση θεαματική αλλαγή στην ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και της ΓΣΕΕ. "Η αλλαγή Παναγόπουλου θα είναι μια κίνηση που θα λειτουργήσει πρόσκαιρα και εκτονωτικά" υπογραμμίζει στέλεχος της παράταξης στην "Αυγή", ενώ χαρακτηρίζει κομβικής σημασίας για τη λειτουργία της Συνομοσπονδίας τον επόμενο χρόνο. Και αυτό γιατί, μέσα στο 2011, συνταξιοδοτούνται 11 από τους 22 συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που σήμερα βρίσκονται στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, εκ των οποίων αρκετοί πρόεδροι Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

Σε αυτούς, εκτός του Γ. Παναγόπουλου, συγκαταλέγονται οι Ανέστης, Θωμάς, Τιάγκας, Γιαννόπουλος και άλλοι. Οι διαβουλεύσεις πάντως μέσα στην παράταξη συνεχίζονται με την αγωνία να ξεπεραστεί έστω και προσωρινά το αδιέξοδο. Έτσι σε αυτή τη φάση τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, όταν μάλιστα έμπειρα στελέχη της ΠΑΣΚΕ πρότειναν στον Παναγόπουλο να δώσει την ηγεσία της Συνομοσπονδίας στο ΠΑΜΕ!
Η ιστορία με την εμφανιζόμενη ως κίνησης βάσης με τον τίτλο "ΠΑΣΚΕ - Ανανέωση" που χαρακτήριζε την κυβέρνηση "τσιράκια του ΔΝΤ" και χρέωνε στην ΠΑΣΚ - ΓΣΕΕ ότι "λειτουργεί ως απολογητής της κυβέρνησης", ζητώντας "εδώ και τώρα" συνέδριο επαναπροσδιορισμού της παράταξης, φαίνεται ότι έχει και κομματικές αφετηρίες, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο τέτοιες. Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούνιο στελέχη της παράταξης είχαν ζητήσει ακριβώς το ίδιο.

Η αντίδραση της ΠΑΣΚΕ ήταν ακαριαία, αλλά και υποψιασμένη: "Είναι προβοκάτορες", σημείωνε, προσθέτοντας ότι "η ανώνυμη ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί σ' αυτές των άλλων πολιτικών δυνάμεων που συνειδητά ή ασυνείδητα προωθούν σ' αυτές τις δύσκολες ώρες τη διάσπαση και την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος".
Με άλλα λόγια επιβεβαιώνει ότι η επίθεση προέρχεται εκ των έσω, φωτογραφίζοντας τον Γ. Παναγιωτακόπουλο, αλλά και άλλους παράγοντες (από επιστημονικούς χώρους) που συνδέονται διαχρονικά με το ΠΑΣΟΚ. Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη, ωστόσο τα δημοσιεύματα που ανέφεραν μεταξύ των επικριτών της ΠΑΣΚΕ - ΓΣΕΕ και πρώην προέδρους της Συνομοσπονδίας και ηγέτες της παράταξης δεν σχολιάστηκαν...
Η χθεσινή νέα ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ - Ανανέωση, που αρνείται τον ρόλο του διασπαστή, προχωρά ένα βήμα περισσότερο χαρακτηρίζοντας τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ "ενσωματωμένα στην κυβερνητική λογική και συμπληρωματική συστημική δύναμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: