Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Κύρια χαρακτηριστικά,έντονες βροχές και οι χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι έντονες βροχές και οι χιονοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα και αύριο, Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα και κυρίως στα ανατολικά. Αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές στα νότια. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα, από τα δυτικά.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιόνι. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές, κατά περιόδους πυκνές κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βραδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά από -8 έως 1 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Στα νότια τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές. Ύφεση των φαινόμενων το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην Ήπειρο από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα τοπικά στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα), τη βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλία θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 και στα βόρεια από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, και στα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια πεδινά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά δυτικοί τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς σε όλη τη χωρα. Η θερμοκρασία δεν παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: