Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Αλλαγή...στο καιρό,αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται την Κυριακή στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα ενω απο το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση που θα ξεκινήσει απο τα βορειοδυτικά.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά τμήματα θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βραδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν και ανατολικότερα ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τη νύχτα χιονια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά ασθενείς βροχές. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου κυρίως τη νυχτα. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Για τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες βροχές αρχικά, κυρίως στις βορειότερες περιοχές και το βραδυ και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφρό και στα ανατολικά και νοτια 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς αλλά στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: