Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Ξυπνάει η Ρώσικη αρκούδα...

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να δαπανήσει 20 τρισεκατομμύρια ρούβλια (646 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το 2020 για να εκσυγχρονίσει και να επανεξοπλίσει το ρωσικό στράτευμα.

"Κατανέμουμε πολύ σοβαρά, σημαντικά κεφάλαια για το εξοπλιστικό πρόγραμμα. Φοβάμαι ακόμα και να πω αυτόν τον αριθμό, 20 τρισεκατομμύρια ρούβλια", δήλωσε ο Πούτιν, απευθυνόμενος σε υπουργούς και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων.
"Χρειάζεται να υπερβούμε τις συνέπειες αυτών των χρόνων, όταν ο στρατός και το ναυτικό υποχρηματοδοτήθηκαν σημαντικά", ανέφερε ο Πούτιν στη διάρκεια ομιλίας του στο ναυπηγείο SevMash, στην πόλη Σεβεροντβίνσκ, της Λευκής Θάλασσας. Ο Πούτιν διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού θα εστιασθεί στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, τις επικοινωνίες, την αντικατασκοπεία, στο μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς και στο πολεμικό ναυτικό.
Ο Πούτιν παρακολούθησε επίσης τον δοκιμαστικό κατάπλου του δεύτερου ρωσικού υποβρυχίου της κλάσης "Borei", του "Alexander Nevsky", που είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να φέρει διηπειρωτικούς πυραύλους "Bulava". Το πρόγραμμα αυτό είναι το πιο φιλόδοξο για τον ρωσικό στόλο μετά τη σοβιετική περίοδο, αλλά έχει δεχθεί πλήγματα από προβλήματα στην ανάπτυξη των πυραύλων "Bulava", για τους οποίους το Κρεμλίνο ελπίζει ότι θα εξελιχθούν σε ακρογωνιαίο λίθο για το πυρηνικό πυραυλικό του πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: