Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Αλλαγές στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, μειώνονται οι χρηματικές ποινές για παραβάσεις που δεν συνιστούν εγκληματική ενέργεια ενώ αυξάνονται τα πρόστιμα που σχετίζονται με παρεμπόδιση κυκλοφορίας.

Αναλυτικά ο νέος… τιμοκατάλογος:
Αύξηση στην τιμή του προστίμου κατά 50% θα έχουμε στις εξής παραβάσεις:
Στάθμευση σε πεζοδρόμιο: Από €80 θα πάει στα €120.
Στάθμευση σε ράμπα αναπήρων: Από €150 θα πάει στα €325.
Στάθμευση σε σημείο που εμποδίζει το τραμ: Από €150 θα πάει στα €225.
Μείωση του προστίμου κατά 30% θα έχουμε στις εξής παραβάσεις:
Παραβιάσεις ωραρίου τροφοδοσίας: Από €400 μειώνετε στα €280.
Απόρριψη αντικειμένων: Από €400 μειώνεται στα €280.
Έλλειψη μέτρων παθητικής ασφάλειας: Από €700 μειώνεται στα €490
Παραμένουν ίδια:
Παραβίαση STOP: €700
Επικίνδυνος ελιγμός: €700
Παραβίαση σιδηροδρομικής διάβασης: €700
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: €700
Οδήγηση με αλκοόλ: €700
Την ίδια ώρα, εξετάζεται η μείωση, κατά 50%, του χρόνου αφαίρεσης της άδειας οδήγησης για τους επαγγελματίες οδηγούς σε περίπτωση που ασκούν βιοποριστικό επάγγελμα.
Οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν από την διαρκή επιτροπή αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2011.
Σημείωση: Πλασάρουν λύκο με προβιά αμνού. Μειώνουν λιγότερο «δημοφιλείς» ποινές προφανώς για το θεαθήναι και αυξάνουν τις πλέον συχνές παραβάσεις του ΚΟΚ. Με λίγα λόγια ετοιμάζονται να «αρμέξουν» γερά όσους παρκάρουν παράνομα επειδή η Αθήνα έχει μετατραπεί σε απέραντο πάρκινγκ.
Ας δημιουργηθούν δημόσια πάρκινγκ, ας βελτιωθεί η συγκοινωνία της Αθήνας με τα προάστια και σιγά μην πάρει ο άλλος το αυτοκίνητό του με την τιμή που έχει φτάσει η βενζίνη. Το παραπάνω σχόλιο ισχύει μόνο για τη στάθμευση σε πεζοδρόμιο και όχι για την αντίστοιχη σε ράμπα αναπήρων που οι οδηγοί πρέπει να αντιληφθούν πως είναι εξαιρετικά σημαντική για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: