Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Σημείο των καιρών ή απλά αδιαφορία

Είδαν με τα μάτια τους νεαρούς δράστες να εισβάλλουν στα χριστουγεννιάτικα περίπτερα και να παίρνουν φαγώσιμα και δώρα, αλλά δεν τηλεφώνησαν στην αστυνομία, ούτε τους αποθάρρυναν στις ενέργειές τους.Γλυκά, πίτες ακόμα και μαρμελάδες που προορίζονταν προς πώληση έκλεψαν νεαροί δράστες από το χριστουγεννιάτικο περίπτερο του πολιτιστικού συλλόγου Ροδίτη στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Η ζημιά που προκάλεσαν ήταν μικρή και μάλιστα όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου μετά το πρώτο σοκ ότι το μπαζάρ που οργάνωναν καταστράφηκε, έγινε μάλλον από ανθρώπους που πεινούσαν ας είναι καλοφάγωτα». Αυτό όμως που αναδείχθηκε από το συμβάν ήταν η αδιαφορία δεκάδων θαμώνων παρακείμενης καφετέριας, οι οποίοι ενώ έγιναν αυτόπτες μάρτυρες συνέχισαν να πίνουν τον καφέ τους ανενόχλητοι. Σημείο των καιρών ή απλά αδιαφορία, στο μόνο που αρκέστηκαν κάποιοι ήταν να ενημερώσουν τα μέλη του συλλόγου ότι είχαν πέσει θύματα κλοπής.

Το συμβάν εκτυλίχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ 3 με 5, ώρα κατά την οποία η παρακείμενη καφετέρια ήταν γεμάτη κόσμο. Το περίπτερο είχε κλείσει για δύο ώρες προκειμένου τα μέλη να ξεκουραστούν. Όμως όταν επέστρεψαν τους περίμενε αυτή η δυσάρεστη έκπληξη. Ο Μανώλης Ταπατζάς πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Ροδίτη φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος όπου περιέγραψε το συμβάν. «Όταν πήγαν τα μέλη του συλλόγου στις 5 το απόγευμα στο περίπτερο βρήκαν το πλαστικό παραβάν ανοιχτό. Τότε κάποια νεαρά παιδιά από τις καφετέριες πήγαν κοντά τους και τους είπαν «σας έκλεψαν». Οι κυρίες παραπονέθηκαν προς τα άτομα αυτά γιατί δεν επενέβησαν όταν μπήκαν οι νεαροί δράστες μέσα στο περίπτερο. Η δικαιολογία των αυτοπτών μαρτύρων ήταν «μπορείς να τα βάλεις με αυτούς;». Ένα μέλος μας τους ρώτησε «γιατί δεν πήρατε τηλέφωνο την αστυνομία;». Είναι πολύ άσχημο, όχι το γεγονός ότι κάποια νεαρά γλυκά πήραν τα γλυκά, τα πήραν για να τα φάνε, οπότε καλώς τα πήραν. Μου κάνει εντύπωση η απάθεια που δείχνει ο κόσμος στην καθημερινή μας ζωή. Είναι πολύ στενάχωρο γιατί αποδεικνύουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει τίποτα πέρα από τον εαυτό μας». Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η πρόεδρος του «Ορφέα» Ελπινίκη Μουστάκα, η οποία έκανε γνωστό ότι τα περίπτερα φυλάσσονται από ιδιωτική εταιρείας μετά τις 11 το βραδύ. Παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο μέρα μεσημέρι και μάλιστα μπροστά σε δεκάδες άτομα.
Οι νεαροί δράστες που αποθρασύνθηκαν από την αδιαφορία των πολιτών, εισέβαλαν ξανά στα περίπτερα το βράδυ της ίδιας μέρας, χωρίς όμως να πάρουν τίποτα, αφού τα μέλη του συλλόγου, φρόντισαν να απομακρύνουν τα υπόλοιπα από τα προϊόντα τους.
πηγή:

1 σχόλιο:

jasmin είπε...

viele herzliche Grüße von Jasmin,
ich möchte auf diesem Weg, eine schöne besinnliche Weihnachtszeit, mit Freude und Liebe, mit Gedanken an den heiligen Abend senden.