Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Προωθείται κύμα αποκρατικοποιήσεων & ιδιωτικοποιήσεων

Με στόχο έσοδα ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για το νέο έτος, και άλλων 7 δισεκατομμυρίων έως το 2013, η διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων έχει αποφασίσει την καταγραφή, ποιοτική ανάλυση και επενδυτική διερεύνηση χιλιάδων στρεμμάτων γης, που ανήκουν στο Δημόσιο.

Έτσι προς εμπορική και τουριστική εκμετάλλευση, βαίνουν το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, και περίπου 1500 στρέμματα στις Αλυκές Αναβύσσου, περίπου 18,000 στρέμματα στο χιονοδρομικό κέντρο στον Βορρά της Πέλλας 80.000 στρέμματα στο Πρασονήσι και άλλα 1500 στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο.
Ήδη η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης προκήρυξε διεθνή, δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, για την αξιοποίηση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, με σύμβαση μακροχρόνιας εκμίσθωσης, διάρκειας 40 ετών.
Παράλληλα προωθείται κύμα αποκρατικοποιήσεων:
Επεκτείνεται η σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με την εταιρεία Χόχτιφ, ενώ τα περιφερειακά αεροδρόμια, μπαίνουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Παράλληλα, εξετάζεται η παραχώρηση 11 περιφερειακών οργανισμών λιμένων, και 850 μαρινών.
Τέλος, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει και την πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου στο καζίνο της Πάρνηθας.
Επιφυλάξεις πάντως εκφράζουν οι οικονομολόγοι και οι τοπικές κοινωνίες, ενώ με κινητοποιήσεις απαντούν οι συνδικαλιστικοί φορείς.
πηγή:ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: