Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Άστεγος ακτιβιστής με τα πολλά διαδικτυακά... σπίτια.

Ιδιοκτήτης πλήθους ιντερνετικών κατοικιών, ο 41χρονος Αμερικανός Έρικ Σέπτοκ έχει περίπου 4.500 φίλους στο Facebook, πάνω από 800 ακολούθους στο Twitter, δύο ιστολόγια και έναν λογαριασμό e-mail με κοντά 1.600 μη διαβασμένα μηνύματα.

Ωστόσο, αυτό που δεν έχει ο 41χρονος κάτοικος της Ουάσιγκτον είναι που την κεφαλήν κλίναι.
Άστεγος εδώ και 15 χρόνια, ο Σέπτοκ έχει μετατρέψει το πρόβλημά του σε... επάγγελμα πλήρους απασχόλησης. Χαρακτηριστικά, αυτός αποτελεί πλέον την «φωνή» των περίπου 6.500 αστέγων της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Με ορμητήριό του το διαδίκτυο, ο ακτιβιστής αγωνίζεται για το δικαίωμα όλων στη στέγαση, καταγγέλλει προβλήματα, προωθεί δράσεις και εγκαλεί τους υπευθύνους. Ο ίδιος, φυσικά, δεν έχει υπολογιστή. Για την πλοήγησή του χρησιμοποιεί τους υπολογιστές δημοσίων βιβλιοθηκών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, μπροστά στους οποίους υπολογίζεται μάλιστα πως περνά πέντε με έξι ώρες ημερησίως. Όσο για το βραδινό του κατάλυμα, αυτό τα τελευταία δύο χρόνια δεν είναι άλλο από ένα άσυλο, όπου μοιράζεται ένα δωμάτιο 4,5 μ. επί 5,5 μ. με άλλα... έντεκα άτομα.
«Το να έχει 5.000 φίλους στο Facebook είναι πιο σημαντικό για αυτόν από το να έχει 5.000 στην τράπεζα», σημειώνει χαρακτηριστικά η Washington Post αναφερόμενη στον άστεγο ακτιβιστή με τα πολλά διαδικτυακά... σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: