Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Δημοκρατία των διαγραφών...

Την άμεση αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσε η απόφαση του βουλευτή Πρεβέζης του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Παπαχρήστου, να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τα εργασιακά.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί πως και ο τελευταίος συνεργάτης του πρωθυπουργού αλλά και βασικό στέλεχος της ομάδας που τον ανέδειξε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια σε νικητή των εκλογών του 2007, παίρνει τις αποστάσεις του από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Από τους νεότερους κρατούμενους της Χούντας, μόλις 18 ετών, ο οποίος είχε βασανιστεί, μέλος του ΚΚΕ και αργότερα μέλος της Κ.Ε. του κόμματος του Περισσού, αποχώρησε το 1989 λόγω και της παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου. Στη συνέχεια μετεπήδησε στο ΠΑΣΟΚ και εξελέγη βουλευτής.
Ο κ. Παπαχρήστος ήταν επί χρόνια σύμβουλος και συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Ήταν, όμως, και εκείνος που λόγω του αριστερού παρελθόντος του ήταν και ο πιο «ύποπτος» για την καταψήφιση του νομοσχεδίου, ειδικά μετά την τοποθέτηση του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στην οποία το είχε χαρακτηρίσει επικρίνοντας τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ότι «δίνουν την ευκαιρία, να αρθεί και η τελευταία άγκυρα που προστάτευε τους μισθούς από την κάθοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: