Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

«Η χαρά του εργοδότη»

Στα «δώρα» της κυβέρνησης προς τους εργοδότες αναφέρθηκε ο βουλευτής Δ. Παπαδημούλης. «Μεγάλωσε η φορολογία σε βάρος των εργαζομένων και τώρα τους πήρατε κι άλλα με την αύξηση του πληθωρισμού. Κι έρχεστε τώρα με ένα νομοσχέδιο να χειροτερέψετε κι άλλο τα πράγματα, να γυρίσετε την κατάσταση δεκαετίες πίσω για τους εργαζόμενους», είπε απευθυνόμενος προς την υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας ότι «το πολυνομοσχέδιο θα φέρει ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μείωση μισθών και αύξηση της ακρίβειας με την αύξηση του ΦΠΑ».

«Τι σόι διαπραγμάτευση είναι αυτή που κάνει μία κυβέρνηση, όταν πρώτα συνυπογράφει ένα Μνημόνιο και μετά προσπαθεί να το βελτιώσει;», διερωτήθηκε και κατήγγειλε τη Λ. Κατσέλη πως «δίνει στους πανίσχυρους εργοδότες τη δυνατότητα να πάνε οι κλαδικές συμβάσεις στο πάτωμα των 740 ευρώ με την απειλή της απόλυσης». «Κάνετε την εργασία λάστιχο και φθηνότερη: η χαρά του εργοδότη. Ο ΣΕΒ χειροκροτεί για το πολυνομοσχέδιό σας», τόνισε ο βουλευτής Βʼ Αθήνας.
Αναφερόμενος, μάλιστα, στις «κατεπείγουσες συνθήκες» ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε: «Κάνατε ένα χρόνο να βάλετε διοικητές στα ταμεία στο όνομα της διαβούλευσης και τώρα θέλετε σε μερικές ώρες να αλλάξετε τη ζωή των εργαζομένων»;
πηγή:ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: