Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Εκστρατείας συγκέντρωσης 1.000.000 υπογραφών

Την διενέργεια ευρωπαϊκής εκστρατείας συγκέντρωσης 1.000.000 υπογραφών προκειμένου να ξεκινήσει επισήμως στην ΕΕ μια συζήτηση για την νέα Συνθήκη της Λισσαβόνας πρότεινε στην χθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η εν λόγω πρωτοβουλία απευθύνεται στους λαούς, τους πολίτες της Ευρώπης, τα συνδικάτα, τα κοινοβούλια και της Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε επίσης την δημιουργία ομάδας εργασίας από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τους ευρωβουλευτές του κόμματος και το ΠΑΣΟΚ που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και τις απαραίτητες κινήσεις για την προώθηση της πρωτοβουλίας. Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε ως μέλη της ομάδας, την Βάσω Παπανδρέου, τον Πέτρο Ευθυμίου, τον Ντίνο Βρεττό, τον Νάσο Αλευρά, τον Παντελή Οικονόμου, τον Ηλία Μόσσιαλο, την Αννυ Ποδηματά και τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει την άνοιξη σε Προγραμματική Συνδιάσκεψη για την πορεία της χώρας στο νέο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα σχέδια της κυβέρνησης για το 2011, προσθέτοντας αναφορικά με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ότι «εδώ είναι όπου θα αποδειχθεί στην πράξη, αν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην εθνική μας προσπάθεια. Τώρα που δεν θα υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, αφού όλες μας οι παρεμβάσεις θα είναι θετικές και για τους εργαζόμενους, και για την ανάπτυξη, και για τους νέους, και για τους πολίτες, και για το μέλλον της χώρας».
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά με την επιμήκυνση του δανείου. «Κάλεσα σήμερα την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης του Προϋπολογισμού του 2011. Μια διαδικασία, στην οποία όλοι πρέπει, όχι μόνο να δώσουμε την ψήφο μας, αλλά κυρίως να εκπέμψουμε ισχυρά μηνύματα και εδώ, στη Βουλή, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Με τη σημερινή μου παρέμβαση, είχα την ευκαιρία να αναφερθώ σε γενικότερες εξελίξεις. Είναι χρέος μας, τις επόμενες ημέρες, να είμαστε όλοι μια γροθιά, όχι για την Κυβέρνηση, αλλά για την πατρίδα μας, για τους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε, τέλος ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: