Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Αυστριακές απειλές...

Ανοιχτό αφήνει η Αυστρία το ενδεχόμενο να μην καταβάλει το μερίδιό της, 190 εκατομμύρια ευρώ, στο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα το Δεκέμβριο, όπως δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιόζεφ Πρελ.

Αιτία, όπως αναφέρει, το γεγονός ότι η Αθήνα δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της στο θέμα της ανόρθωσης των δημόσιων οικονομικών της.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της στο επίπεδο της φορολογίας, προσέθεσε ο Πρελ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο APA.
«Η κατάσταση των δεδομένων που έχουμε δεν μας δίνει κανέναν λόγο για να εγκρίνουμε τη δόση του Δεκεμβρίου», σημείωσε.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «θα εκφραστεί πολύ επικριτικά» για το θέμα αυτό στις Βρυξέλλες.
«Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ έφτασε τη Δευτέρα στην Ελλάδα και θα είναι απασχολημένη όλη την εβδομάδα. Με βάση την αξιολόγησή της, τα κράτη μέλη (της ΕΕ) θα κληθούν να πάρουν θέση» σχετικά με τη χορήγηση της επόμενης δόσης του δανείου, αντέδρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι επιφορτισμένος με τα οικονομικά θέματα Αμαντέου Αλταφάζ.
«Είναι επομένως πρόωρο να κάνουμε δηλώσεις για τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης», σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: