Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Παρασκευής, οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί, ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους.

Πρόκειται για 3.000 εκπαιδευτικούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού και, όπως τονίζουν, έπρεπε από το Σεπτέμβρη να βρίσκονται στα σχολεία.
Οι ίδιοι ζητούν επίσης -μεταξύ άλλων- κανείς εκπαιδευτικός να μην προσληφθεί με σύμβαση εργασίας μέσω ΕΣΠΑ.
Εν τω μεταξύ, κλειστό θα είναι και την Παρασκευή, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, καθώς ο σύλλογος διδασκόντων στο ίδρυμα έχει κηρύξει προειδοποιητική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση.
Την ίδια ώρα, περισσότερες από δέκα σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών τελούν υπό κατάληψη, ύστερα από αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, ενώ κατάληψη μέχρι τις 17 Νοεμβρίου πραγματοποιούν οι φοιτητές στο Τμήμα Χημικών του Εθνικού Μετσόβειου.
Αιχμές Διαμαντοπούλου
Αιχμές για τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας στη μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, άφησε η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Όπως είπε, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ανακοινώσεις πανεπιστημιακών Σχολών, των οποίων οι Σύλλογοι ΔΕΠ πήραν απόφαση να απεργήσουν και να μην κάνουν μάθημα οι φοιτητές.
"Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις, ανέφερε, τις οποίες και περιμένουμε, αλλά για όλους, προτεραιότητα είναι η ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: