Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Μεταφορά σκόνης από την Αφρική...με σταδιακή εξασθένηση των ανέμων

Ζεστό και υγρό καιρό αλλά και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά προβλέπει για την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ενώ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί, με ένταση 4-5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: