Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος!»

«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος!» Την απάντηση αυτή φαίνεται να δίνουν στην Εφορία χιλιάδες φορολογούμενοι που έκπληκτοι πήραν τα «ραβασάκια» για την περαίωση. Εκ των πραγμάτων, αφού δεν έχουν χρήματα, πολλοί είναι οι φορολογούμενοι που θα παραβλέψουν τις επιστολές από τις Εφορίες, όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη….

Χαρακτηριστικό της βιασύνης του κράτους να εισπράξει χρήματα και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται το όλο θέμα είναι ότι οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να καταβάλουν μέχρι τις….18 Νοεμβρίου (την ερχόμενη Πέμπτη) το 20% της περαίωσης και κάθε μήνα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για να αποφύγουν τον έλεγχο του κράτους.
Πρόκειται, πολλές φορές, για τους ίδιους ανθρώπους που πριν λίγες μέρες υπέγραψαν ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία κι αν δεν καταβάλουν δύο δόσεις θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση και μάλιστα με επιπλέον προσαυξήσεις.
Είναι οι ίδιοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες που έχουν δει τους τζίρους τους να μειώνονται λόγω οικονομικής κρίσης κατά 40-50% τα τελευταία δύο χρόνια και για το λόγο αυτό έκαναν αναδιοργάνωση των δανειακών τους υποχρεώσεων προς τις τράπεζες με επιπλέον επιτόκιο.
Όπως πολλοί εκτιμούν, ο περισσότερος κόσμος δεν έχει χρήματα για περαίωση. Κι αυτοί που θα αδράξουν άλλη μία φορά την ευκαιρία θα είναι κυρίως οι μόνιμοι φοροφυγάδες οι οποίοι πάντα περιμένουν τέτοιου είδους μέτρα για να «ξελασπώσουν!»

1 σχόλιο:

Greecelands είπε...

Kαλη σας Ημερα!! Επειδη εσβησαν Από καποιο Σφαλμα οι φωτογραφιες των μπανερς μου παρτε τους κωδικους παλι από την σελιδα μου! Ευχαριστω http://www.molibixarti.blogspot.com/