Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Σκόντο στον αντικαπνιστικό νόμο...

Στον εκβιασμό των καταστηματαρχών φαίνεται ότι είναι έτοιμος να υποκύψει ο υπουργός Υγείας, ο οποίος άφησε για πρώτη φορά χθες ανοιχτό "παράθυρο" για ελαστικοποίηση του νόμου για την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημοσίους χώρους!

Μετά από την παράνομη κίνηση των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να επαναφέρουν μαζικά τα τασάκια στις επιχειρήσεις τους, ο Αν. Λοβέρδος δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ότι "η ελληνική πολιτεία γελοιοποιείται. Η πολιτική για το κάπνισμα πρέπει να εφαρμοσθεί με μία λογική"...
Η αναδίπλωση του υπουργού Υγείας στο θέμα, με εμφανείς αιχμές κατά του νόμου της πρώην υπουργού Υγείας Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε με τους προέδρους των ιατρικών επιστημονικών εταιρειών της χώρας.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο υπουργός Υγείας προτίθεται να επιτρέψει εκ νέου τη δημιουργία χώρων καπνιζόντων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ίσως και καπνιστηρίων στους χώρους εργασίας.
Αναφερόμενος στα θέματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνάντησης εργασίας, ο Αν. Λοβέρδος τόνισε με έμφαση ότι "υπάρχει ακόμη ένα κατάλοιπο 20% του ασυλιακού συστήματος των προηγουμένων αιώνων, το οποίο, εάν το δουν οι Ευρωπαίοι, η χώρα μας θα εκτεθεί, όπως είχε εκτεθεί με την περίπτωση της Λέρου. Ταλαιπωρούμε ανθρώπους. Ούτε εγώ πίστευα ότι υπάρχει τέτοιο κατάλοιπο. Κι όμως υπάρχει!".
Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε επίσης με νόημα ότι "είναι κρίμα να υπάρχουν 280 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ και να μας κοιτάνε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: