Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Το φαινόμενο των βρετανικής προέλευσης μαχητών Ταλιμπάν

Το φαινόμενο των βρετανικής προέλευσης μαχητών Ταλιμπάν που αντιμετωπίζουν οι συμμαχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν εξέτασε ο Guardian σε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν τη Βρετανία ως βάση- τόπο διαμονής, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν ταξίδια μηνών στο Αφγανιστάν για να πολεμήσουν.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα, ένας μαχητής Ταλιμπάν στο Ντανί Γκορί (βόρειο Αφγανιστάν) είπε πως ζει το μεγαλύτερο μέρος του έτους στη Μ. Βρετανία, και συγκεκριμένα στο ανατολικό Λονδίνο, και έρχεται στο Αφγανιστάν τρεις μήνες το χρόνο για να πολεμήσει τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.
«Δουλεύω ως οδηγός ταξί» είπε ο αντάρτης, ο οποίος βρίσκεται στα μεσαία επίπεδα της ιεραρχίας των Ταλιμπάν. «Βγάζω καλά λεφτά στη Βρετανία, είναι η αλήθεια. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι εδώ είναι φίλοι μου και οικογένειά μου, και είναι καθήκον μου να έρθω να πολεμήσω στην Τζιχάντ (ιερός πόλεμος) μαζί τους…υπάρχουν πολλοί σαν εμένα στο Λονδίνο. Μαζεύουμε όλο το χρόνο χρήματα για την Τζιχάντ και, αν μπορούμε, ερχόμαστε και πολεμάμε». Ο μεγάλος του αδελφός, ο οποίος είναι κληρικός και έχει πολεμήσει επίσης στο Ντανί Γκορί, ζει επίσης στο Λονδίνο.
Περισότερα:http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_1_25/11/2010_366228

Δεν υπάρχουν σχόλια: