Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

«Αλλαγή σελίδας»

Ιστορικές αλλαγές σε δήμους όπως της Αθήνας μετά από 25 χρόνια, με θρίλερ έως τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη, με κοινή αίσθηση στο Μαξίμου ότι το ΠΑΣΟΚ πέρασε τον εκλογικό κάβο χωρίς να βουλιάξει αλλά και με μία τεράστια παραδοχή ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Την παραδοχή ότι οι πολίτες αδιαφόρησαν παντελώς για τις εκλογές απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα και προοδεμένοι από τις δυνάμεις που μονοπωλούν στο πολιτικό σκηνικό του τόπου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το ποσοστό αποχής κατά το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ξεπέρασε το 54% έναντι 40,01% που είχε αγγίξει την προηγούμενη Κυριακή.Με νίκες για τον Γιώργο Καμίνη στην Αθήνα, τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και το Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Για πρώτη φορά ύστερα απο απο 24 χρόνια, οι δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης περνούν απο τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια της Κεντροαριστεράς.
Στην Αθήνα το χρίσμα του δημάρχου παίρνει ο Γιώργος Καμίνης, στη Θεσσαλονίκη επικράτησε οριακά ύστερα απο μια καταμέτρηση-θρίλερ ο Γιάννης Μπουτάρης ενώ νέος δήμαρχος Πειραιά εξελέγη ο Βασίλης Μιχαλιολάκος και Πατρών ο Γιάννης Δημαράς.

1 σχόλιο:

OSTRIA είπε...

kαλημερα!!!!!!!!!!!!τουλαχιστον αυτοι που συμμετειχαν ανταμειφθηκαν!!