Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Συντριβή αεροσκάφους στην Κούβα

Αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση μεταξύ Σαντιάγο ντε Κούβα και Αβάνας, στο οποίο επέβαιναν 68 άτομα, εκ των οποίων οι 28 ξένοι, συνετρίβη στην επαρχία Σάνκτι Σπίριτους, στο κέντρο της Κούβας, όπως μεταδίδει η κουβανική τηλεόραση επικαλούμενη τις αρχές.
Ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι αντιμετώπιζε «επείγουσα κατάσταση» και αμέσως μετά χάθηκε η επαφή με το αεροσκάφος, που συνετρίβη στην περιοχή Γουασιμάλ.
Το αεροπλάνο ήταν ένα ATR-72-212 της κουβανικής εταιρείας Aerocaribbean SA και είχε απογειωθεί από το Σαντιάγο ντε Κούβα με προορισμό την Αβάνα. Η κουβανική τηλεόραση μεταδίδει ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 61 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Από τους 68 επιβαίνοντες οι 28 ήταν ξένοι, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητές τους.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες. Εργαζόμενος στο νοσοκομείο του Γουασιμάλ δήλωσε στο Reuters ότι η ενημέρωση που έχουν είναι ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. «Μας τηλεφώνησαν πριν από λίγο και μας είπαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. Μέχρι τώρα δεν έχει μεταφερθεί κανένας στο νοσοκομείο», ανέφερε η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: