Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Προστασία των συλλογικών συμβάσεων και την κάλυψη των εργαζόμενων ζητά η ΓΣΕΕ

Προκλητικές και απαράδεκτες χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος τις σημερινές τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης προς τους διαπιστευμένους στο Υπουργείο συντάκτες και την καλεί να εγκαταλείψει εδώ και τώρα τις έμμεσες προτροπές προς τους εργοδότες και να οχυρώσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (N 1876/90) που προβλέπει την λειτουργία των συλλογικών συμβάσεων και την προστασία  από την ευνοϊκότερη σύμβαση.
Η ΓΣΕΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι δεν θα δεχθεί καμιά καταστρατήγηση των κλαδικών συμβάσεων και της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και αναφέρει ότι έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την επαίσχυντη συμφωνία του μνημονίου.
Τέλος η ΓΣΣΕ ζητεί να ακυρωθεί νομοθετικά η πρόβλεψη του επικαιροποιημένου μνημονίου για δυνατότητα υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων από τις κλαδικές συμβάσεις να επεκταθεί η εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ και να κυρωθεί με νόμο η ΕΓΣΣΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.