Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Διατάχθηκε να κλείσει οριστικά το LimeWire

Μετά απο μία δικαστική διαμάχη με τις Αμερικανικές εταιρίας μουσικής επι 4 ολόκληρα χρόνια ξεκινώντας απο το 2007, το LimeWire, το πασίγνωστο δίκτυο peer-2-peer διατάχθηκε απο τις αρχές να κλείσει οριστικά!
Για να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή, το 2007 η RIAA (Recording Industry Association of America) έκανε μήνυση ενάντια στο LimeWire λέγοντας πως η ανταλλαγή μουσικών αρχείων, ταινιών και άλλων media αρχείων ήταν παράνομη και καταπατούσε τα πνευματικά δικαιώματα των πελατών της.
Η δίκη κράτησε 4 χρόνια και τώρα η RIAA κέρδισε αλλα υπάρχει και συνέχεια…
Η εικόνα που βλέπεται είναι η εικόνα που θα δείτε αν μπείτε και στην homepage του Limewire αλλα το θέμα είναι πως η ανταλλαγή αρχείων συνεχίζεται υπο την “κηδεμονία” της μητρικής εταιρίας Lime Wire που έχει στο τιμόνι της τον Mark Gorton (πρών Wall Street trader) ο οποίος καταθέτει πως “μαζί (η μουσική βιομηχανία και το LimeWire) μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά”.
Βέβαια αυτά τα λόγια μπορεί να αλλάξουν όταν ο ίδιος ο Gorton θα πρέπει να διαβάσει το μπιλιετάκι που θα στείλουν τα δικαστήρια στην εταιρία του τον Ιανουάριο.

Η RIAA απο την πλευρά της ανακοινώνει :
“For the better part of the last decade, LimeWire and Gorton have violated the law. … The court has now signed an injunction that will start to unwind the massive piracy machine that LimeWire and Gorton used to enrich themselves immensely. … In January, the court will conduct a trial to determine the appropriate level of damages necessary to compensate the record companies for the billions and billions of illegal
downloads that occurred through the LimeWire system.”
Η συνέχεια της εταιρίας μάλλον θα είναι σαν και αυτή του Napster (αλήθεια το θυμάται κανείς;). Πάντως ό,τι και να γίνει, προσωπικά εύχομαι στο LimeWire καλή τύχη.
Προσωπικά πάντως, θα κυνηγούσα τις εταιρίες και τα εργοστάσια όπλων και θα τους χρέωνα όλους τους φόνους που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και δεν θα ασχολιόμουν με τέτοιες αηδίες. Αλλα τί να πεί κανείς…
Πηγή: Dailyfix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: