Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Jean - Paul Guerlain:Κάποτε ήμουν αναγκασμένος να δουλεύω σαν νέγρος

Διαδήλωση διαμαρτυρίας εκατό και πλέον Γάλλων έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Παρίσι μπροστά στην μπουτίκ Guarlain στο Σαν Ελιζέ για τις απρεπείς και ρατσιστικές δηλώσεις του Jean - Paul Guerlain που έγιναν πριν λίγες ημέρες σε τηλεοπτική εκπομπή όπου ήταν καλεσμένος ο 73χρονος διάσημος πρώην αρωματοποιός.

Η μπουτίκ έκλεισε και οι διαμαρτυρόμενοι άφησαν στην είσοδό της πάμπολλα μπουκάλια με αρώματα του γιγάντιου παγκόσμιου αυτού οίκου μετά από έκκληση οργάνωσης κατά του ρατσισμού που ζήτησε από τους πολίτες να μποϋκοτάρουν τα προίόντα Guarlain.
Ο ιδρυτής της τεράστιας αυτής εταιρείας δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή μιλώντας για την σταδιοδρομία του '"Κάποτε ήμουν αναγκασμένος να δουλεύω σαν νέγρος. Δεν ξέρω εάν οι νέγροι δουλεύουν έτσι, αλλά τέλος πάντων...".
Μετά από τις έντονες αντδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του ο κ. Guerlain αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη "σε όλους αυτούς που τραυμάτισε με τα λεγόμενά του", ενώ από την εταιρεία του ανακοινώθηκε ότι ο ιδρυτής της "πάντοτε καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή διακρίσεων και κάθε μορφή ρατσισμού"...
πηγή; ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: